Dieta

Dieta 1500 kcal – Dzień czwarty diety oraz przepisy

Witaj w czwartym dniu swojej diety 1500 kcal! Gratulacje za dotarcie do tego etapu — to oznacza, że skutecznie wdrażasz zdrowe nawyki żywieniowe i osiągasz postępy w swojej podróży ku lepszej sylwetce i zdrowiu. Dzień czwarty to doskonała okazja, aby kontynuować wprowadzanie wartościowych posiłków, które nie tylko wspierają proces odchudzania, ale również dostarczają wszystkich niezbędnych składników odżywczych.

I Śniadanie: OK. 350 KCAL

  • 3 łyżki otrębów owsianych (22g)
  • 1 małe opakowanie jogurtu naturalnego (150g)

Kanapka

  • 1 kromka pieczywa żytniego pełnoziarnistego (40g)
  • 1 plaster łososia wędzonego (20g)
  • koperek na kanapkę
  • 1 pomidor (170g)
  • 1 mała gruszka (130g)
  • szklanka wody niegazowanej

II Śniadanie: OK. 250 KCAL

  • 1 kromka razowego pieczywa pełnoziarnistego (40g)
  • 1 plaster chudego białego twarogu (35g)
  • 1 ogórek (150g)
  • 1 pomidor (170g)
  • 1 małe jabłko (120g)
  • szklanka wody niegazowanej

Obiad: OK. 400 KCAL

  • mix warzyw mrożonych z kawałkami kurczaka 1 porcja (330g)

Przepis na mix warzyw mrożonych z kawałkami kurczaka

  • Składniki: mrożony mix warzyw na patelnię (250g), pierś z kurczaka (150g), 1 łyżka oleju rzepakowego (10g)
  • Kurczaka pokroić na kawałki, warzywa wrzucić na patelnię, usmażyć. Kiedy kurczak będzie podrumieniony, dodać warzywa na patelnię i dusić pod przykryciem aż zmięknie.

Podwieczorek: OK. 150 KCAL

  • 1 orzech włoski (4g)
  • 2 herbatniki małe (12g)
  • 1 jogurt mały (120g)
  • szklanka wody niegazowanej

Kolacja: OK. 350 KCAL

  • sałatka z ryżem i tuńczykiem w sosie własnym (300g)
  • herbata bez cukru

Przepis na sałatkę z ryżem i tuńczykiem

  • Składniki: ¾ szklanki ryżu (110g), 3 łyżki tuńczyka (90g), 1 ogórek kiszony (50g), 2 paski papryki (20g), 1 łyżka kukurydzy konserwowej (15g), 1 łyżka majonezu light (20g)
  • Warzywa pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i majonez. Razem wymieszać.

>>czytaj także: Dieta 1500 kcal – Dzień pierwszy diety oraz przepisy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *